User Review
Cuprins
Schimbarea obiceiurilor alimentare prin alegerea setului de farfurii potrivit
Cum ar fi dacă v-ați putea schimba obiceiurile alimentare prin simpla schimbare a farfuriei pe care o folosiți?
Studii recente au arătat că alegerile noastre alimentare pot fi într-adevăr influențate de mărimea și culoarea farfuriilor, ca să nu mai vorbim de factorii de mediu, cum ar fi zgomotul și lumina. Luați în considerare acești factori data viitoare când pregătiți o masă.
Cu cât este mai mică farfuria, cu atât este mai mică porția
Potrivit unui studiu al Universității Cornell, cu cât farfuria este mai mare, cu atât este mai probabil să luați porții mai mari. Are sens, nu-i așa? Farfuriile și bolurile mari au tendința de a face ca porțiile să pară mai mici, așa că simțim nevoia să compensăm luând o porție mai mare. Vedeti aici o colectie de tavi si platouri pentru servirea mesei. Pentru a mânca mai puțin, dar să vă simțiți totuși satisfăcuți, folosiți o farfurie sau un bol mic. Pe de altă parte, dacă încerci să te încarci cu legume sănătoase precum spanac, broccoli sau conopidă, folosește o farfurie mai mare pentru a te păcăli să mănânci mai mult.
Culoarea și contrastul vă pot indica pofta de mâncare
Chiar și culoarea farfuriei poate influența cât de mult mănânci. Într-un alt studiu de la Cornell, persoanele care au folosit farfurii cu culori care contrastau puternic cu culoarea mâncării (de exemplu, paste roșii pe o farfurie albă) s-au servit cu 22% mai mult. Cei ale căror farfurii aveau un contrast scăzut (paste roșii pe o farfurie roșie) au avut tendința de a lua mai puțin. Noi o numim “camuflaj pentru calorii”.
În plus, un studiu arată că ar putea exista o legătură între folosirea farfuriilor roșii și mâncatul mai puțin.
Zgomotele puternice, muzica rapidă și lumina puternică pot duce la supraalimentare.
Ați observat vreodată că aveți tendința de a merge mai repede atunci când se aude un cântec cu ritm ridicat? Același lucru poate fi valabil și în cazul mâncării. Cercetările arată că ascultarea muzicii rapide vă poate face să mâncați mai repede, ceea ce duce la supraalimentare. În plus, mediile zgomotoase și iluminatul puternic vă pot face să mâncați mai mult. Nu e de mirare că restaurantele fast-food tind să fie luminoase și zgomotoase!
Este în regulă să comanzi tu primul mancarea
Pe lângă alegerea unui set farfurie și a mediului pentru a optimiza o alimentație sănătoasă, puteți, de asemenea, să vă aranjați bucătăria pentru a sprijini alegerile sănătoase. Așezați alimentele sănătoase în partea din față a frigiderului și a dulapurilor, astfel încât să le vedeți primul. Dacă mâncați la un bufet, încărcați-vă mai întâi farfuria cu legume sănătoase. Și să știți că, dacă luați masa în oraș cu prietenii, alegerile lor de meniu vă pot influența pe dumneavoastră. Întrebați dacă puteți să vă comandați prima, astfel încât să nu fiți influențată de deciziile lor.
Aflați mai multe despre mărimea porțiilor și cum să vă măsurați mesele
Veți învăța diferența dintre mărimea porțiilor și mărimea porțiilor, referințe vizuale pentru porții mai sănătoase și cum să folosiți un cântar alimentar.
Mărimea porțiilor față de mărimea cantitatii servite
O parte importantă pentru a te bucura de un stil de viață sănătos este să știi de ce alimente ai nevoie pentru a-ți alimenta organismul și cât de mult din acele alimente să mâncați. Pentru a vă ajuta, vă vom arăta cum să exersați măsurarea alimentelor care vă plac. Acest articol a fost redactat impreuna cu specialistii de la magazinul online etoc.ro specializat in furnizarea celor mai moderne seturi de farfurii, platouri si boluri pentru servirea mesei.
Atunci când îți pregătești o masă sau o gustare, știi câte porții conține porția pe care ai ales-o?
O porție reprezintă cât de mult dintr-un aliment mănânci, dar recomandările dietetice sunt adesea date în porții.
Ce înseamnă o porție de mancare?
Atunci când cunoașteți dimensiunea unei porții și înțelegeți câte porții ar trebui să mâncați, puteți alege porții sănătoase și puteți monitoriza modul în care mâncați pentru a vă satisface nevoile. Alegeți una dintre preferatele dvs. din fiecare categorie și cercetați care este dimensiunea recomandată a porției. De exemplu: o porție de pui reprezintă 3 oz.
Lista de cumpărături
Lista dvs. de cumpărături este o resursă de încredere atunci când vine vorba de porții adecvate. Alegeți un aliment preferat din fiecare categorie din dreapta, apoi identificați dimensiunea porției acestuia făcând referire la lista de cumpărături.
Există mai multe modalități de a transpune dimensiunile porțiilor în practica de zi cu zi. Să despărțim câteva instrumente utile mai jos.
1. Modele de alimente
Modelele alimentare vă pot ajuta să vizualizați dimensiunile porțiilor adecvate care t nevoile dvs. Luați o proteină, o legumă și
grăsimi și comparați-le cu dimensiunile porțiilor pe care le-ați creionat mai sus.
2. Porțiuni la îndemână
Un alt mod în care puteți evalua porțiile adecvate este să vă folosiți mâinile! Consultați echivalentele de mai jos pentru câteva
mărimile porțiilor standard. Comparați modelele de alimente pe care tocmai le-ați ales cu propriile porții la îndemână.
3. Obiecte de zi cu zi:
O altă modalitate excelentă de a vă măsura mâncarea – mai ales atunci când sunteți în mișcare – este să comparați vizual dimensiunile porțiilor cu
obiectele cunoscute în mod obișnuit. Deoarece nu purtăm întotdeauna un pachet de cărți în buzunar, gândiți-vă la moduri în care puteți aplica
aceste elemente vizuale la experiența dvs. culinară. Comparați modelele de mâncare cu obiectele cunoscute de mai jos.
4. Cântarul alimentar 101
Unul dintre cele mai precise instrumente atunci când vine vorba de măsurarea porțiilor este cântarul alimentar. Cântărirea alimentelor vă va oferi
liniște sufletească, asigurându-vă că consumați suficient, dar nu prea mult! Haideți să exersăm folosind pașii de mai jos!
Urmează pașii de mai jos pentru a încerca!
1. Porniți cântarul alimentar digital atingând butonul Zero de pe cântarul alimentar.
2. Apăsând butonul Unitate, identificați unitatea în care doriți să cântăriți (uncii, grame, mililitri).
3. Așezați o farfurie sau altă veselă deasupra cântarului.
4. Apăsând butonul Zero de pe cântar, tarați cântarul astfel încât acesta să afișeze 0,0.
5. Așezați pe farfurie obiectul pe care doriți să îl cântăriți. Se vor afișa datele privind greutatea.