Sending

Cele mai bune plăci grafice sub 1010 Lei de la branduri renumite disponibile acum pe Etoc.ro

Deși un GPU este o componentă hardware relativ scumpă, vă puteți baza pe cea mai bună placă grafică sub 1010 lei pentru a vă ajuta să obțineți o experiență de primă clasă în timp ce rulați multe jocuri moderne. Aceasta nu vă va permite să vă bucurați de 4K 60 în majoritatea titlurilor AAA solicitante, dar puteți totuși rula multe jocuri cu utilizare intensivă a resurselor la 1080p.

Este posibil să alegeți între o gamă bogată de GPU-uri de ultimă generație, în special cele produse de Nvidia. Le puteți achiziționa la prețuri reduse, ceea ce le face să fie o opțiune convingătoare pentru jocuri spune Sebastian S specialistul in placi video Etoc.ro

Top 5 cele mai bune plăci grafice sub 1010 lei realizat de expertii in placi video Etoc.ro

MSI GeForce GTX 1650 – Alegerea noastră
Gigabyte GeForce GTX 1650 – Design compact
ZOTAC GeForce GTX 1650 – Accesibilă
Biostar Radeon RX 550 – Ventilatorul este extrem de silențios
PNY GeForce GT 710 – Pentru jocuri

Trebuie să acordați atenție mai multor aspecte atunci când cumpărați cel mai bun GPU sub 1010 lei. În primul rând, este necesar să decideți ce jocuri veți juca. Monitorul este, de asemenea, esențial. Dacă încă folosiți un model mai vechi care produce videoclipuri cu rezoluție și rate de cadre mai mici (fără funcții suplimentare, cum ar fi suportul HDR), nu este nevoie să achiziționați o placă grafică de înaltă tehnologie.

Trebuie să acordați atenție mai multor aspecte atunci când cumpărați cel mai bun GPU sub 1010 lei. În primul rând, este necesar să decideți ce jocuri veți juca. Monitorul dumneavoastră este, de asemenea, esențial. Dacă încă folosiți un model mai vechi care produce videoclipuri cu rezoluție și rate de cadre mai mici (fără funcții suplimentare, cum ar fi suportul HDR), nu este nevoie să achiziționați o placă grafică de înaltă tehnologie.

1. MSI GeForce GTX 1650 – Alegerea noastră

Procesoare de flux: 1280 | Core Clock: 1755MHz ( MHz boost) | Memorie: 4GB | Ceas de memorie: 12 Gbps | Conectoare de alimentare: 6 pini x 1 | Ieșiri: 1 x HDMI, 3 x DisplayPort

Performanță excelentă la 1080p la un preț rezonabil
Sistem de răcire silențios
Vine cu caracteristici suplimentare
Modelul ROG Strix încorporează extraopțiuni pentru 10 $.
– Performanță similară cu cea a mai vechiului Radeon RX 580
– Design Strix gros cu 2,4 sloturi

Această placă video ieftina, costă doar 170 de dolari, dar include totuși câteva avantaje utile. Datorită antetului Fan Connect II, ventilatoarele conectate la carcasă răspund direct la modificările GPU-ului, îmbunătățind astfel sistemul general de răcire. De asemenea, este posibilă ajustarea elementelor de iluminare RGB cu ajutorul software-ului Aura Sync. Dacă folosiți placa de bază Asus, puteți sincroniza efectele de iluminare RGB ale acestora.

Cu Tweak II, este posibilă monitorizarea performanțelor GPU-ului, controlul temperaturii, capacitățile de overclock și chiar activarea modului OC cu un singur buton. Nvidia GeForce GTX 1650 Super este o placă grafică decentă pentru mai puțin de 250 de dolari, care suportă jocuri FHD. De asemenea, puteți achiziționa modelul personalizat Asus ROG Strix, care vine cu dotări suplimentare.

2. Gigabyte GeForce GTX 1650 – Design compact

2. Gigabyte GeForce GTX 1650-sub-1010 lei

Procesoare de flux: 896 | Core Clock: 1710 Hz ( MHz boost) | Memorie4GB | Memorie Clock: 8 Gbps | Conectori de alimentare: 8 pini | Ieșiri: 2 x HDMI, 1 x DisplayPort

✚ Dimensiuni mici
Overclocking din fabrică
4 GB de memorie RAM
Răcire pasivă a GPU-ului
– Radeon RX 570, lansat anterior, este mai rapid

GIGABYTE GeForce GTX 1650 4 GB este o placă grafică la un preț rezonabil, bazată pe arhitectura Turing, care are capacități bune de gaming la 1080p. Producătorul face overclocking la acest GPU pentru a ajunge până la 1710 MHz a ceasului de bază, ceea ce îi sporește performanța cu până la 5-8% față de cei 1665 MHz ai ceasului de bază al plăcii grafice de referință.

O GeForce GTX 1650 nu necesită un conector de alimentare suplimentar și are capacități de răcire decente, cu o temperatură scăzută și o funcționare silențioasă a ventilatoarelor. De asemenea, ventilatoarele rămân inactive în timpul încărcărilor neexigente. O GIGABYTE GeForce GTX 1650 este o placă grafică excelentă de 250 de dolari pentru construcția unui HTPC cu unele componente PC mai vechi. Dacă aveți un buget limitat, puteți cumpăra un GPU de pe piața minieră moartă.

3. ZOTAC GeForce GTX 1650 – accesibilă

3 placa video ZOTAC GeForce GTX 1650 sub 1010 lei

Procesoare de flux: 896 | Core Clock: 1695 MHz ( MHz boost) | Memorie: 4GB | Ceas de memorie: 8 Gbps | Conectori de alimentare: 8 pini | Ieșiri: 1 x DisplayPort 1.4 1 x HDMI 2.0b 1 x DVI-D DL

✚ Sistem de răcire excelent, chiar și în timpul sarcinilor de lucru grele
Compact
Nu necesită o conexiune de alimentare PSU
– Overclocking-ul dincolo de reglajele din fabrică nu este eficient
– Mai scump decât GPU-urile mai puternice

În cazul în care aveți o carcasă de PC mică sau sursa de alimentare nu suportă multe conexiuni, o Zotac GeForce GTX 1650 OC de 75 de wați va fi o alternativă excelentă la GeForce GTX 1050 sau la o placă grafică compactă mai veche, mai ales ținând cont de dimensiunile mai mari și de cerințele mai mari ale procesoarelor Radeon RX 570.

Zotac a lansat o nouă generație de plăci grafice care utilizează memoria de mare viteză GDDR6 și noua arhitectură NVIDIA Turing.

Cu această placă grafică pentru mai puțin de 250 de dolari, veți obține performanțe decente. Are un factor de formă subțire, potrivit pentru carcasele de PC cu spațiu limitat. O Zotac GeForce GTX 1650 OC este potrivită pentru cei care sunt în căutarea unui GPU accesibil care să se potrivească perfect într-o carcasă compactă. Este un model excelent din punct de vedere al consumului de energie, dar valoarea sa nu se potrivește cu prețul.

4. Biostar Radeon RX 550 – Ventilatorul este extrem de silențios

4 placa video Biostar Radeon RX 550 sub 1010 lei

Procesoare Stream: 512 | Core Clock: 1183 MHz ( MHz boost) | Memorie: 4GB | Ceas de memorie: 8 Gbps | Conectori de alimentare: 8 pini | Ieșiri: 1x HDMI, 1x DisplayPort 1.4 și 1xDVI

4 GB de memorie RAM
Ventilatoare silențioase
Suportă configurații cu trei monitoare
– Software complicat
– Nu este cea mai bună opțiune pentru dispozitivele cu profil redus

Un Radeon RX 550 are o dimensiune relativ mare și necesită o sursă de alimentare de 400 W pentru a funcționa. Datorită celor 4 GB de memorie RAM, prezintă un potențial bun la procesarea grafică. Puteți juca jocuri la setări maxime sau ultra fără a face ajustări suplimentare.

Această placă grafică ocupă mult spațiu în carcasă, așa că nu este potrivită pentru PC-urile compacte. Va trebui să aveți o placă de bază mare, cum ar fi o ASRock X470 Taichi, pentru a atașa această placă video și a-i explora întregul potențial.

5. PNY GeForce GT 710 – Pentru jocuri

5 placa video 5. PNY GeForce GT 710 sub 1010 lei

Procesoare de flux: 192| Core Clock: 954 MHz( MHz boost) | Memorie: 2GB | Memory Clock: 8 Gbps | Conectori de alimentare: 8 pini | Ieșiri: 1 x HDMI, 1 x D-SUB /1 x Dual-link DVI-D

✚ Ușor de instalat
Perfect pentru Windows 10
– Interfață învechită

Îmbunătățiți experiența de utilizare cu ajutorul noului GPU dedicat NVIDIA GeForce GT 710. Vă puteți bucura de o performanță îmbunătățită, de 10 ori mai rapidă decât cea oferită de o placă grafică integrată. Este cea mai bună placă video sub 250 de euro pentru cei care doresc să se bucure de sesiuni de jocuri fluide.

Un alt avantaj al unei NVIDIA GeForce GT 710 este capacitatea de a suporta configurații de monitoare triple HD. Dispune de drivere NVIDIA de top, ceea ce explică performanța rapidă și stabilă. Datorită suportului GeForce Experience, puteți descărca cele mai noi drivere și puteți ajusta rapid toate setările necesare pentru jocuri.

Cum să alegi cea mai bună placă grafică sub 1010 lei?

alegerea-unei-placi-video-in-functie-de-memorie

Memorie

Dacă sunteți în căutarea celei mai bune plăci grafice sub 250 de dolari, luați-o în considerare pe cea care vine cu VRAM încorporată. Modelele cu 2 GB se pot descurca cu multe jocuri, dar dacă doriți să vă îmbunătățiți experiența de joc, este mai bine să optați pentru 4 GB de VRAM. Unele dintre opțiunile menționate mai sus vin cu 8 GB de VRAM. Dacă alegeți între o placă grafică mai rapidă sau o cantitate mai mare de memorie, alegeți un GPU de mare viteză, deoarece ar trebui să aibă cel puțin 2 GB sau 3 GB de VRAM.

Dimensiune

Dacă vă decideți să asamblați un PC personalizat folosind o carcasă de dimensiuni normale, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la dimensiunea unei plăci grafice. În cazul în care aveți de gând să upgradați un PC pre-construit într-o carcasă mică, căutați un GPU cu profil redus, sub 75W.

alegerea unei placi video in functie de dimensiune

Suport VR

Dacă sunteți în căutarea unei noi plăci grafice, va fi o soluție bună să alegeți un model care poate gestiona un headset VR. Luați în considerare mărci precum Windows Mixed Reality, Oculus și Vive. Deși au cerințe minime de sistem diferite, fiecare model vine cu mai multe opțiuni de compatibilitate.

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

– Care sunt cele mai importante aspecte care trebuie luate în considerare atunci când alegeți o placă grafică?
Acei gameri care intenționează să ruleze jocuri cu utilizare intensivă a resurselor ar trebui să acorde atenție cantității de memorie RAM (Random Access Memory). Jocurile solicitante necesită procesarea multor date pentru a afișa fără probleme imaginile pe ecran. De asemenea, dacă vă conectați PC-ul la un monitor 4K, veți avea nevoie de mai multă memorie RAM. Lățimea de bandă a RAM este un alt factor de luat în considerare.

– Cum afli dacă o placă grafică este bună?

Viteza de ceas a memoriei este întotdeauna de 1250 MHz (5000 MHz/4). Indiferent de valoarea pe care o folosiți pentru a compara diferite GPU, verificați dacă folosiți aceeași valoare. În timp ce o cantitate decentă de memorie RAM este bună, o lățime de bandă mai mare are mai mult sens.

Lățimea de bandă măsoară cât de multe date sunt transferate de-a lungul unui bus de memorie. Este menționată ca rată de biți de memorie.

– Am nevoie de o placă grafică dacă nu joc jocuri?

Nu toate PC-urile necesită o placă grafică, și chiar îl puteți găsi pe cel care nu încorporează niciuna. Cu toate acestea, este necesar să aveți un instrument de redare a datelor pe ecran. De aceea, veți avea nevoie de un cip grafic integrat în placa de bază. Acesta se numește unitate integrată de procesare grafică sau iGPU.

– Calculatorul meu va funcționa fără un GPU?

Este posibil să asamblați un computer desktop fără a include o placă grafică dedicată. Un GPU este doar conectat la slotul PCI-E situat pe placa de bază. Cu toate acestea, dacă doriți să redați informațiile vizuale pe ecran, este necesar să aveți un procesor cu grafică integrată.

magazin online etoc

Iată cele mai bune plăci grafice pentru jocuri pe care le puteți cumpăra noi la un preț mai mic de 250 de dolari, toate analizate la 1080p și 1440p în Fortnite, CS:GO, Forza Horizon 4, Shadow of Tomb Raider, RS6, Borderlands 3 și GTA 5!