Sending

Anvelopele autoturismului dumneavoastră sunt deja supuse unei expuneri enorme la uzură din cauza călătoriilor continue, a schimbărilor de sezon, a modurilor dure de conducere și a întreținerii neregulate. Ca orice altă piesă auto, trebuie să aveți grijă și să urmați sfaturi adecvate pentru a menține durata de viață a anvelopelor auto. Iar căldura intensă și toridă a verii nu va face decât să se adauge la necesitatea întreținerii corespunzătoare a acestora pentru a asigura o călătorie lină și sigură.

Cum mențineți durata de viață a anvelopelor?

anvelopa-de-vara-montata-pe-masina

Există mai multe sfaturi de întreținere a anvelopelor auto care vor asigura menținerea duratei de viață a acestora. Printre acestea se numără asigurarea unei presiuni adecvate a anvelopelor, metode de conducere netedă, respectarea regulilor de rotație a anvelopelor și a roților, inspecția regulată pentru uzură sau necesitatea de a le schimba și grija pentru alinierea corectă a mașinii și echilibrarea anvelopelor. Multumim amabilitatii oferirii acestor informatiilor furnizate de dl Bogdan, managerul magazinului online de anvelope SWS-Anvelope.ro

5 sfaturi de întreținere a anvelopelor auto explicate, pentru a vă ajuta să învingeți efectele verii:

Presiunea corectă a anvelopelor

Presiunea de aer din anvelopele auto constituie unul dintre cele mai importante aspecte ale siguranței autovehiculului dumneavoastră. O presiune a anvelopelor auto mai mică decât cea adecvată va impune un risc egal asupra siguranței dumneavoastră, precum și a colegilor de drum.

Ca o componentă critică a sfatului de întreținere a anvelopelor, este obligatoriu ca anvelopele autoturismului dumneavoastră să aibă o presiune de aer suficientă recomandată. Atât anvelopele subumflate, cât și cele supraumflate pot cauza probleme. Chiar dacă anvelopele din ziua de azi sunt în întregime echipate pentru a rezista la presiune, este întotdeauna recomandabil să se mențină niveluri adecvate, dar în cazul anvelopelor mai vechi, va exista întotdeauna riscul unei explozii a anvelopei în cazul unei suprainflamații.

Faceți verificați presiunea corectă a anvelopelor auto cel puțin o dată pe lună pentru a vă asigura o funcționare fără probleme. Anvelopele sub-gonflate vor reprezenta o amenințare semnificativă, deoarece puteți pierde controlul mașinii în timpul conducerii și, de asemenea, anvelopele s-ar putea uza mai mult din cauza rezistenței la rulare. Urmărirea unei reglementări corecte a presiunii aerului va ajuta la întreținerea anvelopelor și va contribui la o viață lungă a acestora. Vezi cele mai noi oferte de preturi la anvelope de vara sws-anvelope.ro aici.

Rotirea regulată a anvelopelor

Rotația regulată a anvelopelor constituie un sfat esențial pentru îngrijirea anvelopelor auto pentru planul de întreținere a anvelopelor de vară. Puteți face rotirea anvelopelor auto pentru a uniformiza uzura, la fiecare 5000-6000 de mile sau conform recomandărilor producătorului.

Nu toate anvelopele sunt supuse la aceeași expunere în timpul condusului. În timp ce anvelopa din față ar putea fi afectată în plus de forța directă de accelerare, cele din spate vor fi relativ mai puțin afectate. Ceea ce vă puteți aștepta de la un ajutor profesionist pentru această sarcină este că tehnicienii vor roti anvelopele, pentru a asigura o uzură uniformă a benzii de rulare.

Rotația anvelopelor este, de asemenea, esențială pentru a preveni costurile suplimentare de corectare a uzurii neuniforme a benzii de rulare a anvelopelor. Această activitate este întreprinsă deoarece daunele rezultate nu sunt doar riscante pentru siguranța individului, ci vor împiedica și longevitatea anvelopei dumneavoastră.

Conducerea corectă pe timp de vară

Ar fi de ajutor dacă ați lua aminte și la comportamentul dumneavoastră la volan. De multe ori, cu bună știință sau nu, ne expunem mașinile la moduri și tehnici de conducere dure (cum ar fi modelele de frânare bruscă și bruscă etc.), ceea ce adaugă o presiune suplimentară asupra anvelopelor mașinii, expunându-le la o uzură neregulată. Căldura verii menține drumurile fierbinți, iar căldura rezultată în anvelopele mașinii, împreună cu frecarea continuă, prezintă riscul de uzură a anvelopelor. O călătorie lină vă va duce departe în ceea ce privește îngrijirea anvelopelor auto.

Puteți face verificarea anvelopelor auto data viitoare când vizitați centrul de service pentru un schimb de ulei auto sau alte reparații lunare.

anvelope-de-vara-si-jante-auto

Inspecție regulată

Căldura verii vă va fi supus deja anvelopele la o presiune imensă. Țineți cont de inspecția regulată a anvelopelor dumneavoastră. Acest lucru vă va ajuta să evitați orice fel de incidente și problemele principale care împiedică siguranța dumneavoastră și a vehiculului dumneavoastră.

Puteți să urmăriți următoarele semne cu ajutorul unei inspecții vizuale:

Căutați anvelope subumflate. Mersul pe o anvelopă subumflată nu vă va ajuta să vă echilibrați și să dețineți controlul în timpul condusului și chiar va uza mai mult banda de rulare a anvelopei, ceea ce va duce la daune mai mari.
Inspectați starea anvelopelor dumneavoastră. Dacă este unul chel și uzat, unul cu probleme la pereții laterali sau cu banda de rulare pierdută, atunci știți că este timpul să schimbați anvelopa mașinii. 1,6 mm este adâncimea recomandată a benzii de rulare pentru o călătorie sigură cu mașina.
Înlocuiți orice anvelope deteriorate și vechi. Conform reglementărilor de siguranță, anvelopele auto trebuie să fie vândute în termen de doi ani de la data fabricării lor și trebuie înlocuite la fiecare cinci ani.

Alinierea și echilibrarea anvelopelor

automobil-albastru-anvelopa-de-vara

Este un factor de siguranță absolut exigent pentru a avea controlul călătoriei pentru oricine conduce un vehicul.

Alinierea anvelopelor constă în menținerea anvelopelor mașinii aliniate în unghiurile lor specifice între ele și cu caroseria vehiculului, conform recomandărilor producătorului. Trebuie să păstrați anvelopele egale pentru toate părțile și să respectați specificațiile acestora. Dacă simțiți un dezechilibru în timp ce controlați direcția în timpul unei plimbări, trebuie să faceți să fie verificată alinierea. Le puteți alinia la fiecare 5.000 km sau atunci când întâlniți o uzură neuniformă. Alinierea anvelopelor vă va ajuta să evitați uzura inutilă, să vă echilibrați pentru o călătorie lină, să asigurați stabilitatea, siguranța și să ajutați la o economie de combustibil adecvată. Citeste mai multe despre anvelopele de vara aici.

Echilibrul anvelopelor este atunci când vă asigurați că există o distribuție uniformă a greutății totale în jurul circumferinței corpului vehiculului. Fiind un sfat esențial pentru întreținerea anvelopelor auto, echilibrarea anvelopelor este esențială pentru a asigura o rulare corectă și lină și pentru o durată de viață prelungită a anvelopei.