Sending
Sending
User Rating 5 (4 vote)

Argumente pro si contra despre cele mai noi complexuri sau ansambluri rezidentiale București

In acest articol, veti putea afla la ce anume să fiți extrem de atenti cand va aflati în căutarea unei locuințe într-un complex rezidențial nou in Bucuresti.

Aveți de gând să cumpărați o casă nouă, dar sunteti confuz între opțiunile primare și cele de revânzare? Ei bine, cumpărarea de locuințe este o decizie în care trebuie să cântărești diverse opțiuni. După ce decideți locația, veți ajunge să vedeți mai multe optiuni de revânzare a noii dumneavoastrai proprietăți, iar atunci când faceți cautarea, acest lucru devine mai dificil. Ambele opțiuni vin cu propriul set de beneficii și neajunsuri și, din acest motiv, luarea deciziilor devine dificilă.

O casă nouă este una pe care o cumpărați direct de la dezvoltator. În timp ce revindeți, primiți de la proprietarul anterior. În afară de această diferență fundamentală, există mult mai mult pentru a cumpăra proprietatea. Citiți mai departe pentru a aduna pro și contra ambelor opțiuni, apoi decideți care dintre ele va fi potrivită pentru dvs. și familia dvs.

Atunci când va aflati in cautarea unei locuinte si studiați cele mai bune ansambluri rezidențiale din București trebuie să aveti în vedere in primul rand locatia, localizarea pe harta bucurestiului a acestor ansambluri rezidentiale. Majoritatea noilor locatari ai orcarui compllex rezidential au constatat prin propria experienta necesitatea proximitatii accesului rapid la mijloacele de transport în comun, de asemenea accesul rapid la toate facilitatile oferite de zona respectiva cum ar fi apropierea de magazinele alimentare, piete, parcuri si spatii verzi cat si creșe, grădinițe si școli.

Harta Metrou Bucuresti
Ansambluri rezidențiale București aproape de metrou

Harta STB Bucuresti

Ansambluri rezidențiale București aproape de STBApartamente in blocuri noi sau locuințele in blocuri vechi ?

Iata una dintre cele mai frecvent intalnite dileme ale cumpărătorilor de apartamente din Bucuresti. Acestia isi pun adesea aceste intrebari: ce aleg, apartament nou într-un complex rezidențial recent construit, sau un apartament într-un bloc vechi?

Ansambluri rezidențiale noi București pareri PRO si contra

Ei bine, blocurile noi construite recent in București conferă o gamă diversă de opțiuni si facilitati moderne ce îi poate ajuta pe clienți să achiziționeze mai ușor un apartament nou. Avantajele apartamentelor in blocurile noi sunt urmatoarele: acestea vin cu toate instalațiile electrice si sanitare noi, apartamentele noi sunt proiectate de arhitectii din noul val, astfel sunt compartimentate modern și sunt mai spațioase si luminoase si au costuri de intretinere reduse. Avantajul major al blocurilor vechi este acela de a fi pozitionate in zone usor accesibile in Bucuresti.

Ansambluri rezidențiale București

Avantaje si dezavantaje blocuri noi

➕ Arhitectura moderna, design modern;

➕ Nu necesita imbunatatiri suplimentare;

➕ Eficiente din punct de vedere energetic: Casele ecologice devin noua normă. Majoritatea dezvoltatorilor depun eforturi pentru a oferi locuințe care să ofere o eficiență energetică mai mare. Unii vin cu pereți, ferestre sau acoperiș cu certificare energetică, în timp ce alții au pachete pentru aparate. Obținerea unei astfel de proprietăți care economisește energie va fi dificilă atunci când optați pentru o opțiune de revânzare. Până câțiva ani în urmă, consumul de energie a fost de asemenea gândit, astfel încât obținerea unei locuințe la standardele și standardele verzi va fi dificilă.

➕ Pot fi personalizate inca din faza de proiect pentru nevoile si dorintele noilor proprietari;

➕ Tehnologii moderne si materiale de ultima generatie ce confera mai multa protectie si siguranta;

➕ Garantia finisajelor si a instalatiilor sanitare si electrice (noiii propietari sunnt acoperiti pentru o buna perioada de timp, astfel nu mai trebuie sa scoata bani din buzunar pentru reparatii) a se vedea ce garantii ofera fiecare dezvoltator imobiliar;

➕ Curte privata, acces securizat, magazine, sali de fitness, saloane de infrumusetare, farmacii etc;

➕ Se pot obtine chirii lunare mai mari si cresterea valorii proprietatii in timp, pentru cei ce cumpara apartanemete in blocuri noi pentru investitii;

➖ Disponibilitare redusa, din cauza faptului ca cele mai frumoase sau bine compartimentate apartamente sunt achizitionate inca din faza de proiect sau constructie;

➖ Termenul de predare, de obicei trebuie sa astepti intre 2-3 luni sau chiar pana la un an de zile sa fie finalizat proiectul rezidential pentru a te putea muta in noua locuinta;

➖ Distanta fata de punctele centrale ale orasului, lipsa disponibilitatii spatiilor de construit in zonele centrale cauzeaza dezvoltarea ansamblurilor rezidentiale in zone periferice sau chiar in dezvoltare ceeace inseamna ca in acea zona inca nu exista, scoli, gradinite sau chiar mijloace de transport in comun;

➖ Un singur apartamanet cu TVA 5% acesta este un alt minus si ii priveste in special pe cei ce achizitioneaza apartamente in blocuri noi cu scop de investitie. Exista totusi un priect de lege care insa nu este aprobat cu privire la achizitionare a 2 apartamete cu TVA 5%, acesta urmeaa a fi reevaluat si aprobat in viitor in parlament.

Avantaje si dezavantaje blocuri vechi versus ansambluri rezidentiale Bucuresti

Daca vorbim despre avantajele blocurilor vechi, practic ele sunt cumva legate de dezavantajele blocurilor noi. De exemplu, spre deosebire de blocurile noi acestea au urmatoarele avantaje:

Pozitionare excelenta, multumita faptului ca blocurile vechi au pus bazele dezvoltarii oraselor, astfel acestea sunt aproape de scoli, gradinite, crese, mijloace de transport in comun cum ar fi cele de suprafata STB sau Metrou, practic sunt aproape de tot ce iti doresti.

➕ Sunt finalizate, deci te poti muta rapid, nu trebuie sa mai astepti finalizarea constructiei;

➕ TVA, pentru investitori, avand in vedere faptul ca veti cumpara de la o persoana fizica, scapati de plata TVA-ului;

➕ Oportunitati pentru investitori, de exemplu, poti obtine un pret foarte bun pentru un apartament in bloc vechi ce necesita anumite investitii in ceeace priveste reparatiile si renovarile;

➕ Bune pentru investitii, mai ales apartamentele din blocuri vechi ce nu cecesita multe reparatii si renovari, mutumita faptului ca majoritate celor ce doresc sa inchirieze in Bucuresti si orasele mari din tara, doresc sa beneficieze de toate facilitatile zonelor centrale, cum ar fi acces la mijloacele de transport in comun, metrou, sa fie aproape de zona de birouri, aproape de facultati,  scoli, gradinite, crese si nu in ultimul rand la magazine.

➖ Aspectul invechit, fiecare bloc vechi a fost construit deja de cativa zeci de ani buni, majoritatea innainte de 1990. Acestea au trecut si suportat tot felul de fenomene naturale, printre care si cutremurele, igrasia, etc ce si-au pus amprenta pe aspectul si conditia lor ata la nivel interior cat si exterior.

➖ Structura blocurilor vechi, din punct de vedere structural, blocurile vechi au fost construite cu technonologia disponibila la momentul respectiv, care in momentul de fata nu mai sunt conforme cu reglementarile actuale de constructii. Marea majoritate a cumparatorilor de apartamente in blocuri vechi omit faptul ca in timp fostii propietari au eliminat tot felul de pereti despartitori unii fiind chiar de resistenta.

➖ Necesita imbunatatiri, din cauza trecerii timpului, apartamentele din blocurile vechi necesita tot felul de imbunatatiri, incepand dela izolate termica, hidroizolatii, izolatie fonica pana la instalatiile electrice si nanitare, a caror modernizare poate deveni destul de costisitoare;

➖ Devalorizare rapida, intervine degradarea ce se face mult mai rapid;

Acestea au fost avantajele si dezvavantajele apartamentelor blocurilor noi fata de cele vechi, in speranta ca am reusit sa va aducem informatii de valoare ca pot fi de folos in vederea luarii unei decizii de cumparare sau daca am reusit sa va ajutam sa priviti lucrurile un pic mai obiectiv cand vine vorba de cumpararea unui apartament.

Cum poți verifica informatii despre calitatea in noile ansambluri rezidențiale Bucuresti?

Înainte de a lua decizia sa cumparati un apartament nou într-unul din noile ansambluri rezidențiale din București, este bine sa va cunoasteti drepturile si anume:

  • Aveti dreptul de a solicita dezvoltatorului imobiliar toate detaliile despre construcție.
  • În cazul în care nu stiti ce anume sa intrebati, sau nu aveti cunostintele necesare pentru a intelege si a analiza informatiile oferite de dezvoltator, va sfatuim sa apelati la un specialist, fie el arhitect, inginer structurist sau alt constructor.
  • In cazul in care apartamentele sunt finalizate, nu ezita să le vizitezi înainte de a lua o decizie si a semna vreun contract sau antecontract. Atentie sunt multe ansambluri rezidentiale ieftine cu probleme !

Capcane de evitat

Exista si capcane in care pica cei ce isi doresc sa cumpere apartamente su garsoniere ieftine. Vezi mai mult despre ce ii convinge pe romanii sa opteze pentru apartamentele vechi aici.

Daca aveti prieten ce se afla in faza de informare sau cautare in vederea achizitionarii unui apartament in blocuri noi sau vechi, acest articol ar putea sa il ajute, iar prietenul dvs. va va fi recunoscator pe viitor.