Sala de concerte ateneul roman
Concerte simfonice şi camerale / Symphonic and Chamber Music Concerts. Ateneul Român – două săli de concerte simfonice, vocal-simfonice și recitaluri camerale, precum și conferințe (Conferințele Ateneului).
Ateneul roman vizitare
Vizitarea Ateneului Roman se face cu rezervare rtelefonica. Pentru informatii, contactati Filarmonica George Enescu folosind urmatoarele coordonate:
Adresa: Str. Franklin nr. 1-3, sector 1, Bucuresti. Telefon: +40 21 315 0024 , +40 21 315 2567. Fax: +40 21 312 2983.
În atenția publicului spectator: Accesul în sălile de spectacol ale Ateneului Român este permis până la ora începerii concertelor. După această oră, accesul se mai poate face DOAR la pauză. Exista si posibilitatea de a vizita Ateneul Roman in mod virtual praccesand acest tur virtual oficial.
Curiozitati despre ateneul roman
Unul dintre cele mai curioase lucruri pe care lea-m auzit despre locatia Ateneului Roman este acela ca forma circulara, cilindrica a acestuia in zona centrala pastreaza forma unui manej pentru cai.
La recomandarea arhitectului francez Charles Garnier, autorul Opéra Garnier din Paris, planurile clădirii au fost concepute de arhitectul francez Albert Galleron, în așa fel încât să se poată folosi fundația deja turnată a manejului început de „Societatea Equestra Română”. Clădirea a fost inaugurată la 14 februarie 1888.
Bilete ateneul roman
Programul casei de bilete este de Luni pana Vineri in intervalul orar 09:00-14:00. Intrarea se face de pe strada Constantin Esarcu. Pentru informații suplimentare vă rugăm să contactați la numărul de telefon 021 315 68 75. sau sa accesati acesta pagina pentru mai multe detalii actualizate la zi.
Cu ce se aseamana ateneul roman
Privit din gradina principala din fata, Ateneul Roman seamana cu un templu Grecesc.scrie CNN intr-un articol ce incurajeaza cititorii sai sviziteze capitala Romaniei.
“O noapte la Ateneul Român înseamnă să te bucuri de Filarmonica română George Enescu într-una dintre cele mai impunătoare clădiri din secolul al XIX-lea din București.Asemănându-se cu un templu grecesc antic cu o cupolă înaltă de 41 de metri, interioarele sale sunt o țesătură complicată de foi de aur, balcoane de marmură și scări largi, în spirală.În sala de concerte în sine, o frescă complicată de 70 de metri lungime și trei metri înălțime care prezintă istoria României va concura cu spectacolul filarmonicului pentru atenția dumneavoastră.”
Cine a construit ateneul roman
Pentru a-și servi scopurile, Ateneul Român, o clădire dedicată artei și științei, ar fi ridicată la București. Clădirea a fost proiectată de arhitectul francez Albert Galleron, construită pe o proprietate care aparținuse familiei Văcărescu și inaugurată în 1888, deși lucrările au continuat până în 1897. Paul Louis Albert Galeron, cunoscut și ca Albert Galleron (n. 1 iunie 1846 sau 1847, Paris – d. 1930, Paris) a fost un arhitect francez, cel mai bine cunoscut pentru proiectarea Ateneului Român. Citeste mai mult despre arhitectul ce aconstruit Ateneul Roman si Banca Romaniei cea veche aici.
Ateneul român evenimente viitoare
Descoperă concertele și evenimentele care urmează la Ateneul roman. Accesati aceasta pagina unde veti gasi informatii actualizate la zi despre calendarul evenimentelor culturale gazduite de Ateneul roman. Poți vizualiza calendarul în trei formate: Avizier, Agendă sau Lunar doar cu un click pe butonul dorit. Pentru o experiența optimă în procesul de rezervare, vă recomandă să aveți instalate ultimele update-uri ale browser-ului pe care îl folosiți. Vezi calendarul evenimentelor viitoare aici !
Concerte in fata ateneului