Sending

Ghid complet pentru sănătate orala

In acest ghid ingrijire dentara, are scopul de informare si prevenire sanatate orala, va aducem informatii utile ce va vor ajuta să înțelegeți importanta si rolurile stomatologilor in sănătate orală și aflați cum să procedați pentru a obține o sănătate orală optimă pentru dumneavoastra, familie, copii si chiar pentru comunitatea dumneavoastra in vederea prevenirii bolilor dentare înainte de începerea acestora.

sanatate orala femeie zambet stomatologie

Toți jucăm un rol vital în prevenirea bolilor de sănătate orală

Importanța îngrijirii stomatologice și o igienă dentară bună, pe scurt, noțiunea de „îngrijire dentară” se referă la îngrijirea bună a dinților, gingiilor și limbii pentru a preveni problemele orale care pot apărea pe termen lung. Mai simplu spus, îngrijirea stomatologică este o metodă de prevenire.

Pe de altă parte, se poate referi și la tratarea bolilor deja existente ale dinților și gingiilor, fie prin repararea sau înlocuirea dinților deteriorați. În ciuda faptului că îngrijirea stomatologică și sănătatea orală sunt esențiale pentru un corp sănătos în general, multe persoane își neglijează gura și văd dentistul doar atunci când au o problemă urgentă, mai degrabă decât vizitează regulat.

Cu toate acestea, o sănătate dentară bună și menținerea acesteia pe termen lung se poate dovedi a fi destul de costisitoare, în timp ce unele tratamente medicale sunt acoperite integral sau parțial de companiile dvs. de asigurări, altele nu sunt și va trebui să le plătiți din propriul buzunar.

Acesta este motivul pentru care achiziționarea unei asigurări stomatologice este o alegere excelentă, mai ales că majoritatea companiilor de asigurări oferă planuri dentare personalizate care sunt personalizate pentru a satisface nevoile dumneavoastră.

Puteți spune că gura dvs. este într-adevăr sănătoasă atunci când dinții dvs. sunt drăguți și gura miroase sănătos:

  • dinții ar trebui să fie lipsiți de resturi;
  • respirația urâtă nu ar trebui să fie o problemă;
  • iar gingiile ar trebui să arate roz și nu ar trebui să sângereze în timp ce periați poate fi un semn al bolii gingivale).

Medicul stomatolog trebuie să poată oferi sfaturi și sfaturi despre clătirea corectă a dinților, precum și sfaturi despre cele mai bune tehnici de igienă orală.

Aflați mai multe despre sănătatea orală

In acest ghid va aducem resurse excelente pentru a ajuta profesioniștii non-dentari să învețe componentele esențiale ale sănătății orale pentru practica medicală și să câștige un credit de educație continuă. Modulele abordează promovarea sănătății orale și prevenirea bolilor, iar aceste site-uri includ o bibliotecă extinsă de resurse suplimentare.
Imagini din clinica stomatologica Dentaplus ingrijire dentara
Acest ghid de sănătate este un instrument cuprinzător, de învățare online pentru profesioniștii din domeniul sănătății, alcătuit din module și resurse de învățare pentru a ajuta la integrarea sănătății orale și a asistenței primare pe toată durata de viață. Căutați module specifice pentru evaluarea riscului de sănătate orală și carie, lac de fluor și consiliere.

Video: Stomatologie asistență stomatologică

Sănătatea orală pentru furnizorul de servicii stomatologice, materialul video urmator, prezintă principiile screeningului de sănătate orală de către furnizorii de servicii stomatologice primare și oferă o imagine de ansamblu asupra constatărilor obișnuite orale și a factorilor de risc care merită consiliere folosind cadrul de livrare a sănătății orale.

Instrumente de educare stomatologica a pacientilor

Aici gasiti instrumente care va vor ajuta sa va autoeducati în condiții de sănătate orală, proceduri dentare și tehnici de igienă orală adecvate veți găsi materiale utile pentru pacienți pe diverse teme. Avem, de asemenea, videoclipuri cu instrucțiuni de sănătate orală și materiale elaborate special pentru copii. Scopul nostru este să vă ajutăm pe dvs. și pe pacienții dvs. să obținem succes în interior și în afara cabinetului stomatologic.

Cum poți menține zâmbetul copilului tău sănătos

dinti-sanatosi-puncte-albe-carii-avansate

Carii dentare

Când mănânci alimente zaharoase, bacteriile din gură transformă zahărul în acid. Acidul slăbește dintele și provoacă pete albe. Dacă continui să mănânci zahăr, petele albe se transformă în cavități. Cariile pot duce la infecții grave.
Cu cât mănânci mai des alimente zaharoase, cu atât se vor forma mai multe carii.

Sticle si biberoane

* Țineți-vă copilul când hrăniți flaconul;
* Utilizați numai formulă sau lapte matern în sticle;
* Fără sticle în pat!
* Nu mai folosiți flaconul, sticle, biberoane pana la varsta de 12 luni.

Gustări

* O gustare fără zahăr între mese
* Fără „mestecat de guma”!
* Gustări mai sănătoase: brânză, biscuiti de fructe proaspete, legume, covrigi.

Canile si cestile
* Introduceți ceașcă la 6-9 luni;
* Nu lăsați copilul săaibe acces lao sticlă sau o cană;
* Pentru copiii in varsta de un an, oferă doar lapte sau apă intre mese.

Perierea dintilor copiilor

* Începe imediat ce vezi dinți!
* Periuță de dinți moi moale;
* Frotiu mic de pastă de dinți cu fluor;
* Nu lasați periuta si pasta de dinți la îndemâna copilului;
* Așezați-vă sau stați în spatele copilului dvs. când periați
* Periați gingiile și dinții;
*Fără mâncare sau băutură după periaj la culcare.

Prima vizita stomatologica a copilului tau ar trebui sa fie la varsta de un an ( 12 luni).

Cum să mențineți o sănătate orală bună acasă

După cum au dezvăluit numeroase studii, sănătatea dentară precară este legată de anumite boli care pot pune viața în viață, cum ar fi boli de auz sau accidente vasculare cerebrale, persoanele cu o sănătate orală deficitară sunt, de asemenea, cu risc ridicat de diabet. Din fericire, toate aceste afecțiuni (și multe altele!) Pot fi ușor evitate prin simpla spălare a dinților cel puțin de două ori pe zi (dimineața și seara), așteptarea zilnic și vizitarea medicului stomatolog cel puțin. de două ori. o luna.

Pe lângă aceasta, tehnicile de periaj și de așteptare sunt de asemenea importante, deoarece multe persoane nu știu să-și curețe corect dinții. Calitatea produselor joacă, de asemenea, un rol esențial, deoarece acestea nu pot trata doar boala existentă a gingiilor (cum ar fi boala parodontală), dar vă pot albi dinții până la 5 nuanțe sau mai mult, în funcție de tipul de produs de albire. dinții și ingredientele sale. Citeste aici despre cum se face periajul dintilor corect. Produsele dentare cu fluor sunt o alegere excelentă pentru dinți sănătoși, pasta de dinți cu fluor și apa de gură pot funcționa ca magia pe dinți!

Sănătatea orală slabă și efectele sale

Așa cum am menționat mai sus, sănătatea orală precară este direct legată de boli grave pe deasupra, cei care nu au grijă de dinți prezintă, de asemenea, riscul de carii, gingivită și diverse alte boli. Se consideră că cancerul oral este legat și de o sănătate orală precară (deși este influențat în primul rând de alți factori, cum ar fi fumatul).

Gaseste acum cabinete si clinici stomatologice in Bucuresti

locatii-stomatologie-bucuresti

In portalul SEO112.ro veti gasi liste actualizate cu profesionisti in domeniul stomatologic ce va pot consulta, trata si indruma in vederea obtinerii si mentinerii sanatatii orale. Acceseaza acum categoriile de profesionisi : Cabinete Stomatologice | Tehnica dentara | Clinici stomatologice. Citeste aici mai mult despre ingrijjirea corecta a dintilor.