User Review
Cuprins
6 provocări în viață pe care trebuie să le depășiți pentru a deveni o persoană mai bună
Viața de familie este un roller coaster incert. Puteți alege să o îmbrățișați și să vă bucurați de plimbare, învățând cu bucurie din experiențele dvs. pe parcurs; sau puteți alege să vă răzvrătiți împotriva tuturor provocărilor vieții, resentind fiecare moment al călătoriei voastre. Acesta din urmă te fură de orice creștere sau dezvoltare, în timp ce primul îți oferă ocazia să înveți din aceste provocări și să devii o persoană mai bună pentru că le-ai experimentat.
Deși „mai bine” poate fi relativ, un lucru este sigur – „mai bun” înseamnă îmbunătățit. Indiferent unde te găsești, există întotdeauna loc pentru îmbunătățiri. Chiar și un călugăr se străduiește zilnic să se îmbunătățească, străduindu-se mereu să devină o persoană mai bună.
Provocările din viață sunt date, și pot fi folosite în avantajul tău. Fiecare este o oportunitate de creștere personală și de îmbunătățire de sine. În final, obiectivul este să folosești ceea ce înveți pe măsură ce crești pentru a deveni cea mai bună versiune a ta.
Iată 6 provocări comune în viață pe care trebuie să le depășiți pe drumul dvs. pentru a deveni o persoană mai bună:
1. Pierdere
Indiferent dacă îți pierzi locul de muncă, o oportunitate sau o relație – pierderea este o parte inevitabilă a vieții.
Indiferent de cum se întâmplă, pierderea este una dintre cele mai mari provocări ale vieții. Se poate simți brusc și perturbator.
Cu toate acestea, pierderea vă oferă posibilitatea de a reflecta asupra a ceea ce este cu adevărat important, astfel încât să continuați să mergeți mai departe.
Pierderea a ceea ce ai avut sau ați dorit cu adevărat poate fi un apel de bun-venit trezit. Pierderea te obligă să te întrebi: „Ce este ce am pierdut pentru mine a fost valoros?” Și „Ce sunt eu dispus să fac pentru a obține ceea ce vreau?”
Alegerea examinării pierderii prin obiectivul acestor întrebări vă determină să evaluați adevărata valoare a ceea ce ați pierdut, precum și de ce o apreciați. Să ai o înțelegere clară a ceea ce prețuiești și de ce o prețuiești, este esențial pentru a deveni o persoană mai bună, deoarece oferă cuvintelor și acțiunilor tale integritate.
2. Eșec
Nu există o singură persoană în viață care să nu fi avut un eșec. Pentru a crește, trebuie să eșuezi. Eșecul oferă un punct de control natural în călătoria dvs., unul care vă permite să evaluați alegerile comportamentale recente, astfel încât să puteți îmbunătăți. Când eșuezi, ai șansa de a-ți revizui deciziile și comportamentele, cum ar fi un sportiv care examinează materialele înregistrate dintre jocuri.
Revizuirea deciziilor și acțiunilor care te determină să eșuezi este un exercițiu de neprețuit. Înțelegerea modului în care deciziile luate au dus la anumite comportamente și acțiuni vă pot împiedica să faceți din nou aceleași greșeli. O astfel de recenzie poate dezvălui, de asemenea, detalii importante pe care le-ați ratat pentru prima dată, care vă vor permite să aveți o abordare mai bună și mai informată data viitoare.
Experiența eșecului te determină să dezvolți compasiune, empatie și simpatie. Experiența ta îți oferă un punct de comunitate cu oricine a avut o experiență similară. Aceste trei emoții sunt instrumente esențiale în călătoria dvs. spre a deveni o persoană mai bună, deoarece le permite celorlalți să se simtă în siguranță și să fie văzuți în jurul vostru.
3. Incercari
Au multe nume: pasuri greșite, circumstanțe neprevăzute. Dar dezavantaje sunt mereu prezente în călătoria noastră spre a deveni o persoană mai bună.
Cu toții am experimentat un progres lent, o piedică sau o întârziere în călătoria noastră. Provocarea este de a înțelege de ce s-a produs întârzierea. Ce a determinat încetinirea progresului nostru sau platoul?
Puteți cunoaște intelectual toate lucrurile potrivite de făcut sau de spus, dar există acele momente în care omenirea voastră primește cel mai bun dintre voi. În ciuda celor mai bune eforturi pentru a fi o persoană mai bună, brusc faci sau spui ceva ce regreți. Poate că reacționezi într-un mod negativ sau în afara de aliniere cu dorința ta de a deveni o persoană mai bună. E IN REGULA!
Rezistența este unul dintre efectele secundare pozitive ale depășirii dezavantajelor. Călătoria către a deveni o persoană mai bună necesită ca tu să fii echilibrat psihic. Regăsirile sunt o modalitate organică de a construi acea duritate mentală, păstrând în continuare integritatea în acțiunile tale și un sentiment de conștientizare emoțională care promovează un mediu sigur în care ceilalți se simt văzuți.
4. Stabilirea busolei morale
Distingerea dreptului de a greși pentru tine este o provocare de viață mereu prezentă. S-ar putea să fiți de acord cu o ideologie azi și alta cu mâine. Să te răzgândești este dreptul tău, iar decizia în care te afli este responsabilitatea ta. Cei doi merg mână în mână.
Să decizi ce crezi este important pe drumul tău pentru a deveni o persoană mai bună. Îmbunătățirea de sine este ancorată în propriul simț personal al dreptului și al greșelii.
Majoritatea oamenilor acționează în conformitate cu valorile și convingerile lor. A-ți da permisiunea să crești ca persoană înseamnă să-ți faci timp să le reexaminezi pe amândouă. Este posibil să descoperiți că valorile și credințele dvs. nu mai sunt în concordanță cu obiectivul final.
Din fericire, evaluarea dvs. asupra alinierii vă va conduce să faceți ceea ce este necesar pentru a vă găsi din nou nordul adevărat. Capacitatea de auto-corectare vă va servi în călătorie.
5. Stăpânindu-ți mintea
Mintea ta poate fi un adversar formidabil pe calea ta spre a deveni o persoană mai bună. Poate răspunde cu tot felul de comentarii negative atunci când lucrurile nu merg bine și poate avea puterea să te derajeze cu îndoială și teamă – dacă îl lași. Stăpânirea minții tale este una dintre cele mai mari provocări de viață ale tuturor.
Mintea ta îți controlează perspectiva, informează modul în care primești și procesezi interacțiunile cu lumea din jurul tău. Spre deosebire de alte lucruri pe care le poți pretinde măiestrie după o perioadă finită de timp, mintea poate dura o viață întreagă pentru a stăpâni. Provocarea este să se arate dispus să facă munca de a stăpâni mintea în fiecare zi, având în același timp o conștientizare completă a naturii infinite a acestei lucrări.
Oriunde te duci, acolo ești; prin urmare, este imposibil să te ascunzi de tine. Dacă mintea ta este neliniștită și nelegiuită, atunci îți va fi greu să devii o persoană mai bună, în primul rând pentru că nu ești mai bun pentru tine.
Din fericire, există o multitudine de moduri de a începe munca de a vă stăpâni mintea. Cheia este să creezi spațiu pentru a fi cu tine însuți într-un mod sănătos, care să promoveze creșterea. Unele metode comune pentru a facilita timpul personal focalizat sunt terapia, meditația, auto-reflecția, rugăciunea, tăcerea intenționată, jurnalizarea și a fi în natură.
6. Depasirea povestii tale
Toată lumea a fost cândva un copil. Există lucruri pe care le-ai experimentat care nu îți stăpâneau, indiferent de gravitatea lor, aceste experiențe rămân alături de tine. Aceste experiențe devin parte din povestea ta. Depășirea poveștii pe care ți le spui despre propria experiență poate fi destul de provocarea vieții.
Fie că ai crescut sărac, nu ai avut multă dragoste în casa ta sau nu te-ai simțit văzut, aceasta afectează modul în care te miști prin lume. Există faptele acestor experiențe și există margini neplăcute în care mintea noastră umple golurile.
De exemplu: dacă spui „Am crescut sărac și mereu voi fi sărac”, acesta este un exemplu al poveștii tale preluând controlul.
Comparativ, dacă spuneai „Am crescut sărac, dar lucrez din greu acum. Fac tot ce pot pentru a mă asigura că am toate lucrurile de care am nevoie și sunt confortabil ”- chiar dacă este greu, acesta este încă un exemplu de depășire a poveștii tale.
Am crescut într-un apartament, îngrijorat de bani, cu sentimente de nedemn din cauza a ceea ce am văzut în jurul meu. Chiar si dupa nunta, credeam că lupta este normală și supraviețuirea era un mod implicit de a fi – a devenit parte din povestea mea. Cu toate acestea, ca adult, a trebuit să aleg, fie îmi permit experiențele trecute să-mi modeleze narațiunea actuală, fie mă concentrez asupra circumstanțelor prezentului ca o reflectare a realității mele actuale.
Deși alegerea poate fi clară, acțiunea necesară pentru a schimba narațiunea este dificilă. Necesită intenționalitate și conștientizare de sine. Trebuie să fii dispus să dai drumul la poveștile care nu te mai servesc, în favoarea explorării momentului prezent la maxim. Desfășurându-vă narațiuni nepăsătoare, îți înăbușește abilitatea de a te implica într-o auto-reflectare pozitivă, care este piatra de temelie a creșterii personale.
Când ați dat povestea deoparte în favoarea îmbrățișării prezentului, îi încurajați pe ceilalți să facă același lucru. Depășirea poveștii vă permite să îmbrățișați acest moment ca ocazie de a scrie o nouă poveste – una pe care o controlați. Este esențial să devii o persoană mai bună, concentrându-te pe ceea ce poți controla și să dai drumul la ceea ce nu poți controla.
Gânduri finale
Aceste provocări în viață sunt comune. Indiferent cine ești sau unde te afli, dacă obiectivul tău este să devii o persoană mai bună, vei întâlni aceste 6 provocări într-o anumită formă sau modă.
Din fericire, acum sunteți pregătit să le depășiți cu har și strategie. Pe măsură ce vă continuați călătoria de a deveni o persoană mai bună, nu uitați să lăsați lucrurile pe care nu le puteți controla în schimbul prezenței în acest moment, să creați spațiu pentru o auto-reflecție sănătoasă, să vă dați voie să vă reexaminați valorile și credințele , îmbrățișați rezistența care vine din întâmpinarea unor neplăceri, permiteți eșecurilor voastre să fie sursa de rezonanță compătimitoare și lăsați pierderea să vă învețe despre ceea ce apreciați.
Acum că știți ce trebuie să depășiți, ieșiți acolo și escaladati aceste obstacole, viața vă așteaptă în partea cealaltă.
You must be logged in to post a comment.