Sending

In primul rand ce este si ce face un consultant ?

Afacerile moderne apeleaza la consultanti in management pentru eficientizarea afacerii prin consultanta in management. Dicționarul definește un consultant drept „un expert într-un anumit domeniu care lucrează ca consilier fie la o companie, fie la o altă persoană”. Pare destul de vag, nu-i așa? Dar dacă nu ai fost în comă în ultimul deceniu, probabil ai o idee bună despre ce este un consultant.

Madalina P., un consultant in managementul afacerilor din Bucuresti, Romania, crede că mai multe persoane ajung în domeniul consultanței, deoarece tehnologia a făcut mai ușor acest lucru. „Aceeași tehnologie care m-a ajutat să am succes în calitate de consultant, a făcut mai ușor pentru alții să facă la fel”, spune ea.

Sarcina unui consultant este de a consulta. Nimic mai mult, nimic mai puțin. Este atat de simplu. Nu există o formulă magică sau secret care să facă un consultant mai de succes decât altul.

Care este diferenta intre un consultant bun si unul rau

Dar ceea ce separă un consultant bun de un consultant rău este o pasiune și un impuls pentru excelență. Și – oh da – un consultant bun ar trebui să aibă cunoștință de subiectul pe care îl consultă. Aceasta face o diferență. Vezi exemplul celor se ocupa de consultanta in management si eficientizarea afacerii. Acestia folosesc un proces sistemic prin care se transfera intreaga metodologie de consultanta, necesara reorganizarii, dezvoltarii si consolidarii unei afaceri

Vedeți că, în această zi și vârstă, oricine poate fi consultant. Tot ce trebuie să descoperi este care este darul tău special. De exemplu, sunteți foarte confortabil să lucrați în jurul calculatoarelor? Continuați cele mai recente informații despre software și hardware, care par să se schimbe aproape zilnic? Și sunteți capabil să luați cunoștințele pe care le-ați acumulat și să le transformați într-o resursă pentru care cineva ar fi dispus să plătească bani? Apoi, n-ai avea probleme să lucrezi ca consultant IT.

Sau sunteți un expert în domeniul strângerii de fonduri? Poate că ai lucrat pentru agenții nonprofit în domeniul strângerii de fonduri, marketingului, relațiilor publice sau vânzărilor, iar de-a lungul anilor ai descoperit cum să aduni bani. Întrucât cineva care a transformat un deceniu de succese de strângere de fonduri într-o afacere lucrativă de consultanță, vă pot spune că consultanța pentru strângerea de fonduri este într-adevăr o industrie în creștere.

Lucruri de luat în considerare înainte de a deveni consultant

De ce certificări și licențe speciale am nevoie? În funcție de profesia dvs., este posibil să aveți nevoie de o certificare specială sau de o licență specială înainte de a începe să funcționați ca consultant. De exemplu, consultanții de strângere de fonduri nu au nevoie de certificare specială, deși puteți deveni certificat prin intermediul Societății Naționale a Executivilor de strângere de fonduri. Și în unele state, poate fi necesar să vă înregistrați ca un consultant profesionist de strângere de fonduri înainte de a începe afacerea.

Ce calificari ai nevoie pentru a deveni un bun consultant

Sunt calificat să devin consultant? Înainte de a vă agăța șindrilă și sperați ca clienții să înceapă să vă bată ușa pentru a vă angaja, asigurați-vă că aveți calificările necesare pentru a finaliza treaba. Dacă doriți să fiți consultant în marketing online IT, de exemplu, asigurați-vă că sunteți la curent în departamentul de cunoștințe cu toate tendințele și schimbările din industria IT.

Sunt suficient de organizat pentru a deveni consultant? Îmi place să-mi planific ziua? Sunt expert când vine vorba de managementul timpului? Ar fi trebuit să răspundeți „da” la toate aceste trei întrebări!

Îmi place să fac rețea de clienti? Rețeaua este esențială pentru succesul oricărui tip de consultant astăzi. Începeți să vă construiți imediat rețeaua de contacte.

Rezultatul sa genereze eficientizarea afacerii prin consultanta in management

Am stabilit obiective pe termen lung și pe termen scurt? Și îmi permit să devin consultant? Dacă obiectivele dvs. nu se potrivesc cu timpul și energia necesară pentru a deschide și a construi cu succes o afacere de consultanță, atunci reconsiderați-vă înainte de a face orice mișcare în această direcție!

Leave a Reply

  1. Nick Zane Listing Owner

    Adevarati profesionisti in : reorganizarea companiei, stabilirea legaturilor structurale dintre departamente si posturi, coaching de reconstructie si dezvoltare personala si Business coaching. CBC Romania este o companie consultanta in managementul afacerilor de exceptie !

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.